Juberri dona respostes a l'era neolítica a Andorra
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Les diferències entre els homes del neolític que vivien al Pirineu i els que ho fan avui, no son tantes. Ho afirmen Gerard Remolins i els seus col·legues arqueòlegs que firmen el llibre "Les Valls d'Andorra durant el neolític" presentat ahir al Museu del Tabac.
Expectació important la que ha despertat la publicació del volum sobre el neolític, ja que al Museu del Tabac no hi havia prou lloc per a tot el públic que va assistir a la presentació.
"Les Valls d'Andorra durant el neolític" dona resposta a moltes preguntes, però deixa encara aspectes per resoldre. La manca de restes fa pensar que el consum de peix, per exemple, no era habitual o inexistent. Però el que sí que coneixem és que tenim més en comú amb aquells homes del que ens pensem.
Els investigadors afirmen que al Pirineu encara queden jaciments d'alta muntanya per estudiar. El treball de l'equip d'arqueòlegs de Remolins, completat amb Juan Gibaja, coordinador de l'obra, es va centrar en dues seccions a Juberri, però encara es pot aprofundir en el mateix sector.
Remolins marxa ara a Roma iniciant així una nova aventura arqueològica. L'obra publicada amb Gibaja ha estat íntegrament subvencionada amb diners privats, cosa que no deixa de ser sorprenent en una publicació d'aquest tipus.
Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Vicente Bellot/Arxiu RTVA