El judici BPA encararà al setembre la fase final 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Nova aturada del judici de la causa primera de BPA, que es reprèn l'11 de setembre, aquesta vegada per la pausa d'estiu. Llavors hauria de ser el torn de les al·legacions del fiscal, l'acusació particular i les defenses i es preveu que podria estar enllestit a l'octubre. La sentència, segons fonts judicials, hauria de fer-se pública el març del 2024.

El judici de la causa primera de BPA va començar a celebrar-se el juny del 2021 i està a punt d'encarar la recta final. Aquest matí han declarat els especialistes econòmics de la policia i el tribunal ha decidit aturar-ho fins a l'11 de setembre. Recordem que s'acusa una vintena d'exgestors del banc d'haver blanquejat uns 70 milions d'euros del grup xinès de Gao Ping que operava a Espanya.

Entre setembre i octubre les parts faran les al·legacions finals i el judici es donaria vist per a sentència. La sentència trigarà uns mesos i, molt problablement, serà recorreguda al Superior.

Ha estat un judici força accidentat amb nombroses interrupcions, moltes de les quals pels efectes de la Covid-19. El president del tribunal ha assegurat que ha estat el judici més anòmal que ha jutjat i Joan Pau Miquel, exconseller delegat, va dir que la majoria dels diners que venien eren per evasió fiscal.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.