La junta de presidents deixa en mans del grup mixt la qüestió sobre Sílvia Bonet

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La junta de presidents deixa en mans del grup mixt la continuïtat de Sílvia Bonet com a consellera a temps complet i com a representant andorrana al Consell d´Europa. Tot i així, el síndic alerta que cal "respectar les minories". Per altra banda el PS ha demanat a la junta de presidents un informe sobre el reglament de les prestacions socials aprovat pel Govern; considera que pot haver anat més enllà del que estableix la llei.

La junta de presidents d'aquest dimecres s'esperava que fos definitiva per decidir la situació de la consellera Sílvia Bonet després de presentar la baixa de SDP, però no ha estat així.

En l´acord del 2015 es va establir que un de cada dos consellers del grup mixt podia ser-ho a temps complet, sempre que el grup estigués format per dos o més partits. Segons sindicatura, la situació no ha canviat i l´acord continua sent vàlid. Per tant, considera que és una decisió que han de pendre els consellers del grup mixt. Això sí, els ha recordat que s´ha de tenir en compte la representativitat de les minories.

Mònica Bonell ha recordat que hi ha una carta de la consellera Bonet demanant mantenir les seves tasques al Consell d´Europa fins al juny, per poder finalitzar els compromisos polítics adquirits.

Per altra banda, el president del grup mixt, Pere López, ha demanat a la junta de presidents analitzar el reglament regulador de les prestacions de serveis socials i sociosanitaris, aprovat pel Govern la setmana passada. Considera que pot haver anat més enllà del que estableix la llei.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Robert Querol

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.