Jutjat l'empresari d'una hípica per un accident laboral

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Tribunal de Corts jutja per imprudència greu un accident laboral d'un jove que va acabar en cadira de rodes. La fiscalia i l'acusació particular consideren que l'empresari d'una hípica és responsable del fet que l'empleat portés un tractor sense tenir la formació adient. Per això, tenen previst demanar-li 6 mesos de presó condicional i una indemnització de prop de 2 milions. La defensa creu que és innocent i en reclamarà l'absolució.

Els fets van passar l'abril del 2017, quan el responsable d'una hípica va demanar al treballador que utilitzés un tractor. El jove va patir un accident i amb conseqüències molt greus: arran del sinistre ha acabat en cadira de rodes. Sis anys i mig després de l'incident ha arribat a judici.

La fiscalia i l'acusació particular han destacat que el noi no estava preparat per utilitzar el tractor i, per aquest motiu, va patir l'accident. Tenen previst demanar per a l'empresari que li ho va ordenar una pena de sis mesos de presó condicional per imprudència greu i una indemnització d'uns dos milions. El noi ha assegurat en la vista oral que no és fàcil enfrontar-se a la realitat i haver d'anar en cadira de rodes. Ha afegit que era la seva primera feina.

Per la seva banda, la defensa de l'empresari ha considerat que no era una tasca perillosa i, a més, el giny funcionava bé. Han afegit que el camí era pla i li havia explicat com anava el giny al jove. Per tant, han constatat que no se'l pot acusar d'imprudència greu. L'amo ha dit que, probablement, el noi es va despistar.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.