La 9a edició del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs se centra en el flux d' idees culturals i socials

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquesta tarda s´ha encetat la 9a edició del Col·loqui Internacional d´Estudis Transpirinencs, que enguany se celebra a Canillo. Sota el títol "Contraban d´idees: contagi, innovació i dissidència a través del Pirineu", fins demà s´analitza l´espai transpirinenc per al flux de les idees culturals i socials.
L´objectiu d´aquest àmbit és aprofundir en l´estudi de personatges o grups socials que han circulat d´una banda a l´altra dels Pirineus. La conferència inaugural ha anat a càrrec del professor Xavier Kerexeta, membre de la Societat d´Estudis Bascos, que ha parlat de la Real Societat d´Estudis d´Amics del país, una de les primeres societats culturals que es va crear al País Basc. El cicle de col·loquis, que ja compleix 9 edicions, incideix a reivindicar la varietat cultural que presideix el territori pirinenc.

Sobre els Pirineus el director general de cultura pupular de la Generalitat ha manifestat que: "Sortosament és un dels territoris que sempre ens ha aportat avantatges en el treball en xarxa i a aprofitar els passos naturals de camins, de les valls i dels ports de muntanya. Treballar en cooperació amb el Pirineu és imprescindible, ara més que mai."

L´acte inaugural ha comptat amb la presència del ministre d´Educació, Eric Jover; i el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, entre altres personalitats. Demà tindrà continuïtat amb conferències i tallers, entre d´altres, sobre eines, mitjans i espais, així com la incidència del pas de les idees en el dia a dia.

Informa: Joan A. Sarmiento Imatge: Lluís Calvo
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.