La banca guanya menys i perd dipòsits el darrer any

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La banca va seguir guanyant diners el 2016, tot i que menys que l´any anterior. De fet, els dipòsits de clients gestionats van baixar un 2%. Malgrat tot, la incorporació de Vall Banc a l´ABA ajuda a compensar la pèrdua de recursos totals gestionats. L´Associació de Bancs (ABA) fa una valoració positiva dels resultats perquè s´ajusten a les previsions, marcades per l'entrada en vigor de l´intercanvi automàtic d´informació fiscal.

Els bancs andorrans van guanyar 156 milions d´euros el 2016, un 7% menys que l´any anterior. De fet, els recursos globals gestionats per les quatre entitats històriques es va reduir un 4%.

Malgrat tot, la incorporació de Vall Banc a l´ABA ha permès que el 2016 es gestionessin 45.514 milions d´euros, 300 més que el 2015. El que no ha pogut evitar l´arribada de la nova entitat és que el volum total de dipòsits de clients disminuís gairebé un 2%.

Des de l´ABA es destaca l´estabilitat dels resultats els darrers quatre anys. I es valora positivament les dades del 2016 tenint en compte el context d'adaptació que han viscut els bancs. La directora de l'associació, Esther Puigcercós, afirma que els resultats compleixen les previsions "després de l'entrada en vigor de l'intercanvi automàtic". Assenyala també "l'entorn de tipus d'interès baixos, les exigències regulatòries i l'adaptació de la banca i els seus professionals".

L´ABA també ha subratllat que en l´exercici 2016 la ràtio de solvència dels bancs ha arribat al 25%, més del doble del que fixa la llei. Tot plegat per adaptar-se a la nova normativa europea que s´haurà d´aplicar al setembre. Puigcercós assegura que "el sector s'està adaptant i preparant per a l'entorn del futur i els nous paràmetres de solvència".

L´associació ha assegurat que un cop entrin en vigor els criteris de Basilea 3, el sector es mantindrà dins els paràmetres europeus en l'àmbit de solvència.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.