La cap de salut mental lamenta la utilització política dels sous d'alts càrrecs del SAAS

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La cap de salut mental, Gemma Garcia Parés, ha lamentat la utilització política de dades com ara el sou que perceben els alts càrrecs del SAAS. Garcia ha assegurat al programa Ara i Aquí de Ràdio Nacional que el seu sou, que va ser publicat al Butlletí de Consell General en ser demanat al Govern pel grup liberal, està en consonància amb el seu currículum. D'altra banda, ha fet una valoració positiva de la Setmana de la salut mental i ha apostat per obrir la participació en el tractament a pacients i familiars.

Gemma Garcia Parés s'ha mostrat sorpresa per l'interès que pugui tenir el sou que percep com a cap de salut mental del SAAS i lamenta la utilització política d'aquesta mena de dades. Al seu parer "s'utilitzen amb alguna finalitat que no té massa a veure amb la funció que representem". Assegura que el salari que cobra, de 8.000 euros mensuals, està equiparat al que es paga a d'altres institucions sanitàries "comparable a nivell curricular i de responsabilitat a qualsevol país desenvolupat".

D'altra banda, la cap de salut mental ha fet una valoració positiva dels actes celebrats la setmana passada. Garcia Parés creu que s'ha d'avançar cap a una participació més gran dels pacients en el tractament de la malaltia. És un pas previ a implantar una prova pilot d'experiències com ara el pacient expert. "No és un procés que sigui d'un dia per l'altre. Hem de començar per donar participació en la presa de decisions al pacient, involucrar-los més, així com a les famílies", explica.

Garcia Parés aposta, a més, per crear més sinergies amb les associacions que treballen prop dels malalts mentals.

Informa: Ana Alamán Imatge: Albert Aymamí

Contingut relacionat: 

L'entrevista completa a Gemma Garcia Parés a l'Ara i Aquí

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.