La carn de poltre, cada cop més arrelada en la societat andorrana
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La carn de poltre s´està fent un lloc al país. Proliferen els restaurants que van incorporant progressivament a les seves cartes aquest tipus de carn, menys comuna que la vedella. Ha estat, precisament, el bon nom de la carn autòctona de vedella el que està impulsant l´acceptació del pollí a les taules del país.
La venda al detall de la carn de poltre és cada cop més habitual. Això satisfà l´Associació de Pagesos i Ramaders, que veu com aquest producte va arrelant en la societat andorrana gràcies a l´èxit aconseguit per la carn de vedella certificada amb els segells de qualitat.
Cada vegada són més, també, els restaurants que incorporen a les seves cartes plats elaborats a base de carn de poltre. Aquest fet contribueix a la consolidació del producte.
El poltre té dues sortides per als ramaders. Una és la venda de carn. Entre desembre i juliol se sacrifica un animal cada setmana a l´escorxador nacional. L´altra és la venda dels animals vius engreixats al país segons els protocols de qualitat. Aquesta temporada se n´han exportat una vintena a Itàlia. Els ramaders, animats per l´èxit de la carn de poltre, volen ampliar la seva producció a d'altres tipus de carn.
Informa: Xavi Palma
Cada vegada són més, també, els restaurants que incorporen a les seves cartes plats elaborats a base de carn de poltre. Aquest fet contribueix a la consolidació del producte.
El poltre té dues sortides per als ramaders. Una és la venda de carn. Entre desembre i juliol se sacrifica un animal cada setmana a l´escorxador nacional. L´altra és la venda dels animals vius engreixats al país segons els protocols de qualitat. Aquesta temporada se n´han exportat una vintena a Itàlia. Els ramaders, animats per l´èxit de la carn de poltre, volen ampliar la seva producció a d'altres tipus de carn.
Informa: Xavi Palma