La CASS controla informàticament les dades de residència per detectar pagaments irregulars

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Des del juny del 2015 la CASS controla informàticament dades relatives a la nacionalitat o la residència dels seus assegurats. I és que s´havien detectat pagaments de prestacions a persones que ja no hi tenien dret, en no tenir en regla el permís de residència. En ocasions s´ha suspès el pagament de prestacions a diversos assegurats fins que no han regularitzat la seva situació. Darrerament, però, només s´ha actuat així en el cas de les persones que ja no resideixen al país.
Entre juliol de l´any passat i el febrer d´enguany diversos assegurats de la CASS han vist com la parapública els suspenia el pagament de les prestacions. Es tractava de persones que no havien renovat el permís de residència o que tenien el passaport provisional però no havien continuat regularitzant la seva situació. Un cop la CASS els comunicava la situació i es posaven en contacte, s´ordenava pagar de nou les prestacions.

Des del febrer, però, la CASS ha canviat el procediment. Ha decidit contactar amb els assegurats afectats telefònicament i amb caràcter previ i només suspèn els pagaments a aquelles persones que ja no viuen a Andorra, ja que no hi tenen dret. Tot plegat és fruit del control informàtic que la CASS fa gairebé un any després de les dades relatives a la nacionalitat o la residència, segons explica el Govern en una resposta parlamentària al PS. Va en la línia del que ja va explicar el ministre de Justícia, Interior i Ocupació, Xavier Espot, en la darrera sessió de control.

L´executiu també respon als liberals sobre la seguretat del domini andorra.ad. S´informa que no
va ser objecte de l’atac que va afectar diverses webs institucionals del passat 31 de desembre. Ara bé, es reconeix que tant els dominis IP com els servidors de correu són objecte d’atacs continus i diaris amb les tècniques i sistemes més variats per intentar detectar-ne vulnerabilitats o introduir-se en el sistema.

Informa: Andrés González-Nandin Locució: Joan Antoni Sarmiento
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.