La CASS i el Col·legi de Metges prorroguen tres mesos més el conveni per arribar a un acord

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La CASS i el Col·legi de Metges prorroguen tres mesos més el conveni que els regula i asseguren que la cobertura sanitària no corre cap perill. Des del Col·legi de Metges estan esperant a rebre la nova proposta, que pot comportar canvis en presatacions i tarifes, abans de començar les converses. Creuen, pero, hi haurà entesa.

La CASS vol canviar la relació amb els professionals mèdics dins de la política de reajustaments que està aplicant. La parapública va denunciar el conveni amb els metges el novembre passat per renegociar les condicions futures i ara ha pactat amb el Col·legi oficial una pròrroga de tres mesos en l´acord vigent, que expirava el 31 de gener, per disposar de temps per consensuar els canvis. Segons ha informat la CASS, l´objectiu és disposar del temps suficient per negociar els continguts del nou acord, que podria tocar aspectes com ara els requisits per estar convencionat o la revisió del copagament d´alguns actes mèdics. De moment, però no ha presentat cap proposta, ja que primer ha de finalitzar la negoció amb el SAAS. 

Pel que fa als requisits, una de les demandes seria l´obligació que els metges convencionats tinguin consulta al país; un requisit que des del col.lectiu veuen amb bons ulls. De fet, el secretari del Col·legi de Metges, Manuel González, ha dit que la CASS ja està posant aquesta condició als nous facultatius. Pel que fa a la revisió del copagament, podria augmentar-se en el cas que s´esculli acudir a un professional de fora del país. 

El col·lectiu de metges és conscient que cal un nou conveni que s´adapti a la reforma sanitària, i creuen que s´arribarà a una entesa sense conflicte, ja que és una qüestió d´interès general.

Informa: Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.