La CEA culpa del dèficit sanitari la llei de la CASS del 2009

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La CEA considera prioritària la reforma del sistema sanitari. Xavier Altimir ha recordat les advertències que en el seu moment es van fer sobre l'impacte que tindria la llei del 2009, que segons ha dit ha propiciat un dèficit sobredimensionat.

En declaracions a RNA el president de l'entitat, Xavier Altimir, ha recordat que la llei del 2009 ja van néixer envoltada de crítiques d'alguns sectors, com per exemple de membres del consell d'administració de la CASS, del qual en aquells moments el mateix Altimir formava part.

Es va advertir que aquella llei podria generar un dèficit creixent sobredimensionat, una situació que segons el màxim dirigent de la CEA es produeix actualment. Opina que "s'hi ha de posar ordre perquè estem parlant d'un dèficit que no té fons i algun dia s'haurà de pagar d'una manera o altra".

Altimir reconeix que la recuperació econòmica del país és un fet, tot i que des de la CEA no comparteixen l'optimisme del Govern. Per exemple, la patronal creu que l'obertura a la inversió estrangera no ha complert del tot les expectatives inicials, ja que els processos burocràtics no faciliten l'arribada d'empreses. En aquest sentit celebren l'anunci de Govern del projecte per agilitar els tràmits d'obertura de noves empreses i situar-los en un màxim de 72 hores.

A més, el president de la CEA ha insistit que les negociacions amb la UE per l'acord d'associació s'han d'afrontar sense precipitacions i deixant clar la necessitat de preservar certes especificitats d'Andorra.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.