La CEA espera atreure inversions d'empreses xineses d'alt nivell

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Confederació Empresarial d'Andorra (CEA) espera atreure inversors xinesos interessats a establir-se en un país amb una fiscalitat competitiva. Així ho ha assegurat Xavier Altimir durant la jornada empresarial Andorra-Xina que ha acollit onze importants empreses del país asiàtic. Des del Govern es creu que és un client que pot esdevenir molt important.

La inversió xinesa a Andorra ha estat d'un milió d'euros. Una xifra molt modesta, però que des de la CEA es creu que es pot incrementar, atraient empreses importants.

Així ho ha assegurat tant el president de la CEA, Xavier Atlimir, com el ministre de Comerç i Turisme, Francesc Camp, que creuen que el Principat, amb la seva baixa fiscalitat, pot ser atractiu per diverses grans empreses que vulguin utilitzar el país com a porta d'entrada a Europa.

Altimir considera que aquesta jornada "ha de servir per atraure l'interès d'empreses xineses de gran nivell" que realment puguin aportar "inversions d'un nivell més important". Camp, per la seva part, afirma que es vol anar "més enllà de la importació de productes" per "buscar la manera de relacionar-nos millor amb empreses xineses en diferents sectors d'activitat i poder col·laborar amb ells, ja sigui perquè s'instal·lin a Andorra o perquè ens puguin aportar el seu coneixement".

Camp ha explicat que les importacions de la Xina suposen un 4% de les compres a l'exterior que fa a Andorra, tot i que, probablement, la xifra sigui superior ja que no es comptabilitzen les que es fan a través de França i Espanya.

Informa: Pere Moliné Imatge: Robert Querol

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.