La comunitat hindú, entre Andorra i l'Índia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Avui parlem de la comunitat hindú. Molts han vingut a Andorra per cercar millors oportunitats laborals i ja hi han fet família. Ara bé, en cap cas volen perdre les tradicions i la gastronomia de l’Índia. És per aquest motiu que ja fa uns anys que va néixer l’associació ‘Indira’, un punt de trobada per compartir experiències.
Alguns indis van arribar a Andorra per casualitat, d’altres perquè els seus pares van venir al Principat a buscar noves oportunitats laborals i d’altres ja han nascut aquí. La comunitat hindú és un col·lectiu molt arrelat al país i alguns ja fa més de 50 anys que van trepitjar per primer cop aquesta terra. Fa uns anys va néixer l’associació d’indis a Andorra, ‘Indira’, per tal d’intensificar les relacions amb les persones originàries de l’Índia i mantenir les tradicions de la seva cultura. La festa holi, el cap d’any hindú i el naixement del Gurú Nanak són les festes clau al calendari de l’associació.

La gran majoria de la primera generació d’indis que va arribar a Andorra es dedicaven al comerç al detall. És el cas de la Karina, que fa més de 20 anys que viu aquí i té el seu negoci propi des de fa cinc anys.

Un altre cas és el de la Tina, que ja va néixer a Andorra i explica que els seus pares van aterrar al país perquè hi van veure oportunitats de negoci. Des de fa anys treballa com a llevadora a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, i a la pregunta per saber d’on se sentia va respondre això.

Durant el 2016 se celebraran els 50 anys de relacions Espanya-l’Índia i des de l’associació Indira volen aprofitar que algunes actuacions que es facin a Espanya vinguin a fer-les a Andorra.

Informa: Mireia German Conill
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.