La contractació d'una assessora de Salut lligada a la continuïtat de Ferrer genera polèmica

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La contractació d'una assessora per part del ministeri de Salut, lligada a la continuïtat de Rosa Ferrer, ha estat un dels temes que ha centrat la polèmica durant la sessió de Consell General. Tenint en compte els dubtes que ha generat la seva continuïtat com a ministra, a causa del trencament del pacte entre DA i Cd'I. També hi ha hagut picabaralles, especialment entre el Govern i el PS, sobre qüestions com ara les pensions dels funcionaris.

La d´avui ha estat la primera sessió de Consell des del trencament del pacte entre Demòcrates per Andorra i Coalició d´Independents a Andorra la Vella. No han passat, per tant, desapercebudes, les converses entre el cap de Govern i els consellers de la coalició, Rosa Ferrer i Carles Jordana.

Precisament, la ministra de Salut ha estat objecte d'una pregunta sobre la contractació d'una assessora que s'encarregarà de la coordinació de la reforma sanitària. Un càrrec subjecte a la continuïtat de Rosa Ferrer com a ministra.

Pere López: "Estem parlant de la contractació d'una assessora que és la mà dreta d'una ministra. Demano si la ministra ha posat el seu càrrec a disposició. Ha fet un pacte amb un partit de l'oposició, i surten a diari informacions sobre la seva continuïtat o no al sí de Govern".

Rosa Ferrer: "Mentre assumeixi la responsabilitat que assumeixo, com a responsable treballaré el dia a dia per tirar endavant aquestes reformes de l'ambit de la salut. Unes reformes que cap força de les presents ha estat capaç en més de 10 anys d'executar".

La ministra ha explicat, a més, que durant el procés participatiu del Pla de salut s'han rebut 241 aportacions.

Durant la sessió també s'ha parlat de les simulacions de les pensions dels funcionaris. Rosa Gili ha demanat per què la simulació es dóna només a qui fa la demanda i per què s'obliga els funcionaris a anar a Govern a recollir-la. També ha qüestionat Jordi Cinca sobre la fórmula de càlcul.

Rosa Gili: "Entenc que el normal seria parlar de transparència i no d'opacitat".

Jordi Cinca: "No hi ha pitjor opacitat que haver-li promès a la gent que cobraria alguna cosa que no se sap si es podria pagar".

D´altra banda, Jordi Cinca ha informat, a pregunta del conseller Gerard Alís, que el Govern aprovarà la setmana vinent el reglament regulador de la comissió de seguiment del pla de pensions dels funcionaris. Alís ha lamentat, però, el retard amb què se'n farà l´aprovació.

Informa: Anna Lladó Imatges: Cristina Jubete

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.