La curiositat per aprendre català

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

França, Alemanya, els Estats Units, Israel i fins i tot el Kazakhstan són alguns dels països d'origen dels estudiants que enguany participen en el Campus universitari de llengua catalana. Cadascú tenia els seus motius per aprendre la llengua. A més, el Campus els ofereix la possibilitat de conèixer altres aspectes de la cultura andorrana.

Procedeixen de llocs diversos, alguns molt llunyans no tan sols geogràficament, sinó també des del punt de vista cultural. Tot i això, es van decidir per aprendre català, una llengua de la qual molts no coneixien l'existència. 

Cadascú argumenta els seus motius per justificar el perquè van decidir estudiar-lo. En alguns casos amb resultats sorprenents, com l´Antonia, que és de Berlín i parla un català molt correcte, tot i que tan sols fa 10 mesos que l'estudia."Tinc molts amics catalans" perquè "a Berlín hi ha molta gent de Barcelona i Terrassa", explica. El Quentin és francès i diu que va "començar a estudiar català perquè fa tres anys vaig treballar en un hotel de Sant Feliu de Guíxols de recepcionista i el volia aprendre". La Susana és espanyola  assegura que va començar "per curiositat i perquè m'agradava la música en català". El Talgat és del Kazakhstan i fa tres anys que va viatjar a Perpinyà i a Barcelona i va ser llavors quan va decidir aprendre català. Ara, diu, "visc a Burdeus i a la universitat tenim classes de llengües estrangeres i el català està inclós".

El Campus els ofereix l'oportunitat de millorar l'aprenentatge i d'endinsar-se en la cultura dels pobles de parla catalana. És una oportunitat per conèixer les arrels de l´idioma. Tots els seus participants coincideixen a descatar les activitats que s'hi organitzen i "l'oportunitat excel·lent d'aprendre català". 

A banda de l´estudi, al qual dediquen la major part del matí, l´agenda del Campus també preveu visites culturals i gastronòmiques i per descomptat un tast de l´oferta d´esbarjo del país. L´any vinent el Campus tornarà a repetir a Canillo.

Informa: Joan A. Sarmiento    Imatge: Marta Paixà

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.