La defensa dels Pujol assegura que la fundació a Panamà no volia amagar diners sinó evitar pagar impostos

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una estructura per evitar pagar impostos, però no per fer desaparèixer els diners dipositats a Andorra. Així defineixen fonts de la defensa de Jordi Pujol Ferrusola la fundació que el fill de l'expresident català tenia a Panamà i que s'havia creat mitjançant una societat de Belice. Una estructura financera que hauria estat proposada per BPA, l'últim banc del país on Pujol Ferrusola va tenir dipositats diners.
La fundació Kopeland a Panamà i la societat Global Services Advisory a Belice no eren mecanismes ideats per buidar els comptes que Jordi Pujol Ferrusola tenia a BPA. Així ho han indicat a RTVA fonts de la defensa del fill de l'expresident català, que contradiuen les informacions aparegudes en mitjans espanyols les darreres setmanes.

Segons les mateixes fonts, la fundació i la societat formaven part d´una estructura proposada per BPA serveis, el departament del banc encarregat de dissenyar estructures financeres als seus clients per evitar pagar impostos sobre les rendes que generen els estalvis. Afirmen que aquest seria el rol, i no el d´evitar que la Hisenda espanyola pogués seguir el rastre dels diners que Pujol Ferrusola tenia a Andorra després de la confessió del seu pare.

Pel que fa a una transferència de 2,4 milions d´euros feta per Pujol Ferrusola a Mèxic des d'Andorra, les fonts consultades asseguren que es van fer a un compte la titular del qual no era Kopeland, sinó una empresa mexicana que havia deixat diners al fill de l'expresident. S'assegura que no hi havia cap voluntat d'opacitat, ja que es va fer una transferència per valor similar, a la mateixa empresa, des del compte que una societat de Pujol tenia al banc espanyol BBVA.

Les fonts de la defensa asseguren que hi ha documents que acrediten aquests fets i que els fiscals espanyols que investiguen l'origen de la fortuna de la família Pujol ho haurien de saber perfectament arran de la seva recent trobada a Andorra amb el fiscal.

Informa: Andrés González-Nandín Locució: Yasmina Canedo
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.