La demanda de campanyes de conscienciació centra el debat sobre polítiques d'igualtat
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Som com Som, amb el Fòrum Nacional de la Joventut, i el suport del Consell General i de les seccions joves dels partits, ha organitzat un debat sobre les polítiques d´igualtat. Un àmbit en el qual Andorra ha fet importants avenços els últims anys.
En el debat s'han plantejat qüestions com ara la responsabilitat dels polítics per fomentar la igualtat de drets i oportunitats, així com els motius pels quals a Andorra encara hi ha col·lectius en risc d´exclusió social. En tot cas, els assistents han destacat els avenços que en matèria de reconeixement dels drets s´han fet en els darrers anys. En aquets sentit, la subsíndica, Mònica Bonell ha destacat "la llei d'igualtat que s'està treballant des del ministeri i on totes les associacions també hi estan contribuint així com els grups parlamentaris. Això ja serà una bona base per ja a nivell estructural anar canviant algunes coses." També el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior present al debat ha s'ha mostrat "convençut que Andorra disposa d'un ordenament jurídic que garanteix la igualtat. Només cal remetre's al text constitucional. Altra cosa és que hi hagi determinades qüestions puntuals que mereixin millora".
Segons l´agència de drets fonamentals de la Unió Europea, entre el 60% i el 80% de les víctimes d´agressions homofòbiques no denuncia els fets, entre d´altres motius, per por a represàlies en l´àmbit laboral, social o familiar. Som com Som ha iniciat una campanya de conscienciació ciutadana.
Informa: Joan A. Sarmiento Imatge: Josep M. Garcia