La doctora Duat parla sobre episodis paroxístics no epilèptics, que afecten el 15% dels infants

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Anna Duat és una doctora andorrana que treballa com adjunt de pediatria de l'hospital universitari Niño de Jesús de Madrid. És de visita a Andorra i aquesta tarda ha impartit una conferència sobre una patologia que, tot i que té un nom més aviat desconegut per a la majoria, afecta el 15% dels infants.

Episodis paroxístics no epilèptics. Ha estat la temàtica de la conferència, centrada en episodis que es donen de forma brusca entre els més petits, que s´acostumen a repetir i que no s´han de confondre amb l´epilèpsia. La doctora Anna Duat ha destacat exemples com ara l'espasme del plor, quan el nen es priva de plorar, la síncope o el terror nocturn: "En principi és una cosa molt freqüent, un 15% de la població té o tindrà algun episodi paroxístic."

La doctora ha instat els pares a no alarmar-se amb aquest tipus d´episodis. Diu que el més important és estar informats: "és fàcil alarmar-se però, amb la  informació i l'explicació adequada als pares sobre les característiques dels episodis, es pot afrontar millor."

Anna Duat ha explicat que a mesura que els petits es fan grans, aquests episodis desapareixen de manera natural i que, per tant, no és necessari el tractament.

Informa: Anna Lladó   Imatge: Meri Bellosta


Informa: Anna Lladó Imatge: Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.