La gastronomia, plat estrella de la 7a setmana de la Diversitat Cultural
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La gastronomia centrarà la 7a setmana de la Diversitat Cultural a Andorra la Vella. Del 15 al 20 de maig, una vintena d'entitats i associacions col·laboren organitzant diverses activitats. El plat fort però serà una mostra gastronòmica i la projecció d'un vídeo sobre les experiències dels nouvinguts al país.
Sota el títol 'La diversitat a taula', el dissabte 20 de maig a la plaça Guillemó tindrem l'ocasió de conèixer els rotllets de primavera filipins, els bolinhos portuguesos i molts altres plats típics de fins a 10 paísos diferents.
El Servei de Participació Ciutadana ha elaborat, a més, un vídeo que dona resposta a preguntes com què els ha fet venir a Andorra o què és el que més els sorprèn del país. Aquest treball ha comptat amb la col·laboració de 20 persones, representants de diferents associacions culturals i de residents del país. Segons ha explicat el cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, es tracta d'un "vídeo de converses perquè ens parlin de la seva experiència migratòria, de com van arribar a Andorra, com es van integrar i van ser acollits, i quin és el seu dia a dia". La projecció serà dimecres 17 de maig a les 21 h.
També s'organitzarà el 13è Torneig de futbol de Cases regionals i Comunitats d'Andorra, una mostra de balls folklòrics de Portugal i el Concert de la Diversitat a càrrec de l'Orfeó Andorrà i Cor Internacional. La directora de Cultura, Joventut i Participació Ciutadana, Patty Baffino, ha indicat que les activitats s'organitzen "d'una manera participativa". "Cada any es convoquen les associacions culturals i de residents del país, que aquest any han estat 23", ha afegit.
L'any 2016 Andorra comptava amb una població de 78.264 persones. D'aquestes, un 46% són de nacionalitat andorrana i la resta de població ve d'arreu del món.
Informa: Ariadna Comas
Imatge: Xavier Fajardo