La majoria dels andorrans està a favor de la doble nacionalitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L´enquesta política del CRES revela que la majoria dels andorrans estan a favor de la doble nacionalitat, a rebaixar els anys necessaris per aconseguir el passaport i que els residents puguin votar en les comunals. Aspectes que no són possibles amb la legislació actual.

Per això creuen que a Andorra hauria de ser legal que qualsevol persona pogués tenir la nacionalitat andorrana i una altra.

L'enquesta també posa de manifest que més d´un 80% dels andorrans enquestats han mostrat el seu suport que els treballadors s'organitzin en sindicats per defensar els seus drets i una xifra similar està a favor de manifestar-se. Pel que fa al dret de vaga, tres de cada quatre nacionals ho veuen favorablement.

També s´ha de destacar que sis de cada deu nacionals volen que es rebaixi el nombre d´anys de residència per poder fer-se andorrà, que actualment és de vint.

Finalment, un 64,4% dels qui tenen el passaport del Principat creuen que els residents haurien de poder votar a les comunals. L´opinió dels qui no tenen la nacionalitat andorrana és semblant. En canvi, els nacionals es mostren contraris que els residents puguin votar a les eleccions generals, aspecte amb el qual sí estan d´acord els no andorrans que viuen al país.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.