La majoria d'Encamp vota en contra de regular les incompatibilitats perquè ja s'està treballant en una llei

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La majoria del comú d'Encamp no ha pres en consideració una proposició del PS per regular les incompatibilitats dels cònsols i consellers de la corporació. Jordi Torres, el cònsol major, ha assegurat que esperen l'aprovació d'una llei més general al Consell General.

Joan Sans, conseller del PS al comú d'Encamp, ha assegurat que el fet que el cònsol de la parròquia compagini la seva feina amb el càrrec ha creat polèmica. Per això ha proposat a la corporació que es reguli a Encamp les incompatibilitats. "A mi el que m'interessa és el meu cònsol i la situació del meu cònsol ha generat un neguit entre els ciutadans prou important com perquè el consell de comú decideixi prendre mesures perquè, com a mínim, es pugui regular", ha insistit.

Jordi Torres ha dit que no és al consell de comú on s'ha de resoldre la qüestió i ha avançat que el grup Demòcrata treballa en un esborrany de llei sobre les incompatibilitats dels cònsols.

Els liberals han dit que descarten demanar la dimissió del cònsol però creuen que és una situació èticament i estèticament desagradable. "Per què un funcionari no pot tenir dues feines i el cònsol sí?", preguntava el conseller Jordi Troguet.

Per altra banda, el comú encampadà ha aprovat la liquidació del pressupost del 2016, que ha tingut un superàvit de 3 milions, provinents sobretot d'uns romanents pressupostaris que s'han adjudicat enguany.

La majoria del comú d'Encamp es nega a regular les incompatibilitats

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.