La mediació a les escoles, una eina cada cop més utilitzada

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La mediació és una eina a l´hora de resoldre conflictes, per això, el col·legi Sant Ermengol va establir un servei de mediació escolar en què els mateixos alumnes, amb professors, poguessin gestionar els seus conflictes entre iguals. Tot i això coincideix amb l´interès en la protecció de dades, sobretot en menors.

Un dels factors més importants que cal entendre del procés de mediació és que en l´àmbit escolar pot actuar com a mesura preventiva per lluitar contra primers estadis d´assetjament escolar.

Un cop es coneix el problema, es deriva cap al servei de mediació, on es concerta una cita en la qual els mediadors i les parts implicades comparteixen els seus punts de vista i intenten posar-les en comú. Una mediació sol durar 2 o 3 sessions i permet arribar a acords que satisfacin les dues parts.

Malauradament, la mediació escolar encara no s´ha establert en totes les escoles i sistemes educatius, malgrat la seva efectivitat, ja que del total de mediacions que s´han realitzat en els darrers anys al col·legi Sant Ermengol s'han resolt gairebé totes, a excepció d´una que no va tancar-se.

Informa: Joel Romero
Imatges: Eduardo Martínez

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.