La mostra "TBO, Fàbrica de somnis" exposa els orígens del còmic a Espanya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'ambaixada d´Espanya ha inaugurat aquesta tarda la mostra "TBO, Fàbrica de somnis", que inclou originals de portades i pàgines d´una publicació que ha donat nom a les lectures de vinyetes juvenils. El contingut pertany a Joan Pieras, l´alma mater de la Massana Còmic, una institució cultural que va néixer gràcies al precedent de l´exposició que avui s´ha inaugurat.

"«Érase una vez» un país en el qual se li va prohibir el dret a moltes coses menys el dret a somiar"  explica el comissari i propietari de l´exposició "TBO, Fàbrica de somnis", Joan Pieras.

I aquests somnis són els que van deixar artistes del tebeo, una publicació que aviat donaria nom a les lectures de vinyeta juvenils i que Joan Pieras ha col·leccionat tota la vida des que va llegir el número 165 del "Capitán Trueno": "Es veia una portada magnífica en color amb els quatre personatges del «Capitán Trueno» dins d'un globus aerostàtic travessat per un meteorit. Aquesta portada a mi em va  impactar tant que amb cinc anys vaig  aprendre a llegir." recorda Pieras.

I amb l´essència d´una exposició que ara dóna nom a aquesta es va crear La Massana Còmic, que la propera edició arribarà als 20 anys i per on han passat grans creadors d´històries, com Ibáñez, que el 1958 veia com Mortadel·lo es convertia en portada de "Pulgarcito", de l'editorial Bruguera, un mèrit que només es guanyaven els que tenien èxit. Precisament va ser Ibáñez qui li faria un dels regals més preuats de la col·lecció. I allà va començar la seva afició col·leccionista.

A l'exposició es poden veure «les portades originals des dels anys 40, fetes directament a tinta fins als 80 que són fetes a l'oli." I entre aquestes perles, una de molt especial, el seu propi personatge de còmic gràcies a JAN que el va convertir en Boris Primer a "Las montañas voladoras".

Informa: Rosa Alberch    Imatge: Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.