La nova llei estableix una població mínima d'isards per permetre'n la caça

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La nova llei de caça, que ha presentat l'executiu, estableix una població mínima d'isards, uns 300, per permetre que es puguin caçar. També dicta que aquesta espècie haurà de créixer almenys un 14%. El text legal, que modifica la llei del 2000, també compila les infraccions relacionades amb aquesta pràctica.

Sílvia Calvó, ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, ha explicat que la llei de caça que ha preparat l'executiu té com a principal novetat que estableix una població mínima per a l'aplicació d'un pla de caça de l'isard.

La ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, ha indicat que només es podrà caçar aquesta espècie durant la temporada si hi ha un creixement anual superior al 14% i la població és de més de 300 isards.

D'altra banda, el nou text legal també permet afegir com a espècies regulables aquelles que causin danys als hàbitats i preveu l'obligació d'un pla de gestió per a l'aplicació dels plans de caça. A més, el text aprovat també reordena les infraccions relacionades amb la caça per garantir una seguretat jurídica més gran, en modifica les prescripcions i incorpora les infraccions previstes en el codi penal.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.