La nova ubicació de l'Arxiu Nacional encara haurà d'esperar

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El trasllat de l´Arxiu Nacional no és una prioritat aquesta legislatura. Amb tot, no es descarta buscar un espai que podria ser l´antic hospital de Santa Coloma per la seva construcció, o Casa Parramon a la Massana. I és que les dues dependències que ara mateix es tenen no són especialment adequades a l´activitat que s´hi registra.

Es necessitarien 6.000 metres quadrats per traslladar el material de l´Arxiu Nacional que ara mateix es té en dues dependències: una a Prada Casadet, on es tracta fotografia i documentació, i l´altra als Marginets, on es fa el tractament i es guarda els discs de Ràdio Andodrra, i és que a priori les ubicacions actuals no serien les més adequades pel risc.

Un espai tan gran en un edifici propietat del Govern el trobaríem a Casa Parramon a la Massana o a l´antic hospital de Santa Coloma. Hospitals i presons són ideals a tal efecte. 

Ara mateix, però, no és una prioritat d´aquesta legislatura tot i que no es descarta poder preparar el camí. 

Sembla, doncs, que aquesta vella demanda es farà esperar uns anys més.

Informa: Rosa Alberch
Locució: Rubén Carcellé

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.