La policia no té cap indici de radicalització en la comunitat musulmana del país

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els atemptats de Daesh a Barcelona i Cambrils han augmentat el nivell d'alerta antiterrorista arreu. A Andorra, però, la policia no té constància de processos de radicalització dins la comunitat musulmana resident al país. Precisament des de la direcció del cos es subratlla l'estreta relació amb la comunitat per detectar aquest fenomen. També es deixa clar que qualsevol indici s'investiga.

Després dels atemptats islamistes a Catalunya, els països de l'entorn han reforçat les mesures de seguretat per evitar hipotètics nous atacs. Tot i recordar que el risc zero no existeix, el director adjunt de la policia, Bruno Lasne, deixar clar que la situació a Andorra no és d'alarma.

De fet, a dia d'avui no s'ha detectat cap cas de radicaltizació islamista, per bé que la policia no abaixa la guàrdia. Lasne assegura que "a causa de la conjuntura actual internacional tot moviment sospitós detectat és investigat". A més, "s'està duent a terme tot un seguit de mesures per prevenir casos de radicalització i poder actuar abans que es produeixin si fos el cas, perquè de moment no s'han detectat".

El cos té diversos grups destinats a aquesta prevenció. Des del grup de cooperació internacional que rep totes les informacions que emet Interpol fins a una unitat especialitzada en contacte amb la comunitat musulmuna. El director adjunt de la policia destaca la col·laboració de les associacions de musulmans del país, "que sempre tenen bona predisposició".

Afegeix que no es té identificada cap persona que exerceixi com a imam al país ni tampoc es té constància de cap resident que hagi marxat a Síria o algun altre país els darrers anys per radicalitzar-se.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.