La policia podrà actuar directament en els casos greus d'assetjament escolar

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquesta setmana entrarà en vigor el decret de prevenció i tractament de situacions d'assetjament escolar als centres educatius. La resolució posarà èmfasi en les polítiques preventives i en la identificació de tots els actors implicats. El decret permetrà també que ara la policia actuï directament en els casos més greus.
El ministeri d'Educació va posar en marxa fa tres anys uns protocols de prevenció, detecció i actuació en els casos d'assetjament escolar. Ara, el Govern els ha donat més entitat jurídica a través d'un decret, de 17 articles, que reforçarà les polítiques contra aquesta problemàtica. Un marc normatiu que, a més, permetrà l'aplicació de millores en els protocols existents, amb intervencions del servei de policia des que es confirma l'assetjament, segons ha avançat el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover.

Els articles més rellevants defineixen què es considera assetjament escolar, n'identifiquen tant els actors implicats com les tipologies de maltractament i també fomenten les polítiques de prevenció que obligatòriament hauran de ser presents a la comunitat educativa, ha explicat el ministre.

L'àrea d'inspecció i de la qualitat educativa recopilarà les dades d'assetjament escolar en tots els sistemes educatius. En els dos últims cursos, hi ha haver un total de 14 casos, segons les dades del ministeri.

Informa: Marc Guadilla Imatges: Xavi Fajardo
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.