La policia tanca la campanya de controls d'alcoholèmia amb només 15 positius

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Entre l'11 de desembre i el 9 de gener la policia ha dut a terme la campanya de controls preventius d'alcoholèmia, amb un total de 1.425 inspeccions. Es tracta d'un dels períodes més conflictius de l'any perquè inclou l'època dels sopars i les vacances de Nadal i Reis. Amb tot, prop del 99% han resultat negatius i només hi ha hagut 15 casos positius

Les dades suposen una millora significativa d'un punt i mig percentual respecte de la campanya de l'any passat. Dels positius, 4 han comportat simples sancions administratives i 11 han acabat amb els conductors detinguts perquè la taxa d'alcohol en sang superava els 0,80 grams per litre. Un, fins i tot, va marcar un registre de 2,24. Destaca, finalment, que tots els sancionats eren majors de 25 anys.

En paral·lel, la policia ha efectuat una dotzena de detencions més per circular superant el límit d'alcohol permès. Són operacions desvinculades de la campanya preventiva, però que han coincidit en el mateix període. Normalment es tracta de conductors que han comès una infracció i que, en la majoria dels casos, han provocat algun accident. Dels 12 detinguts, 6 eren andorrans i 4 espanyols.

Informa: Jordi Cama

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.