La temperatura mitjana del Principat ha aumgentat 1,3 graus des del 1950

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Des del 1950, la temperatura mitjana d´Andorra ha pujat 1,3 graus, aproximadament. Concretament, ha augmentat 0,2 graus de mitjana per dècada, des de llavors. La causa és el canvi climàtic global provocat, sobretot, per les emissions d´elements contaminants a l´atmosfera. El Butlletí Climàtic del 2015 ratifica aquesta tendència ja que la temperatura global de l´any passat va ser més alta del que és habitual.
FEDA ha fet medicions de la temperatura des dels anys 30. Altres organismes com el CENMA o l´Oficina de l´Energia i el Canvi Climàtic també en duen a terme des de fa uns anys. El resultat és evident: la temperatura global del país ha pujat al voltant d´1,3 graus des de la dècada dels anys 50. L´acció humana és la principal responsable de l´escalfament global, que, com no podia ser d´una altra manera, també es nota al Principat.

Aquest 2015 no ha estat una excepció i ha estat un any més càlid del que és habitual. Així ha sortit reflectit al Butlletí Climàtic que editen el CENMA i l´Oficina de l´Energia i el Canvi Climàtic. Els mesos amb més diferència han estat juliol i desembre.

Pel que fa als propers mesos, la tendència seguirà sent la mateixa: farà més calor i hi haurà precipitacions mitjanes.

Informa: Pere Moliné Imatges: Josep M. Garcia
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.