La vaga dels docents francesos afectarà les escoles de Canillo, Escaldes i Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La vaga dels docents francesos prevista per aquest dimarts a les escoles de maternal i primera ensenyança no tindrà finalment una gran incidència. Només l'escola de Canillo tancarà, mentre que a la resta del país afectarà la part maternal d´Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Des del ministeri d'Educació lamenten els problemes que la vaga comportarà a algunes famílies.

El ministeri ha intentat minimitzar l´impacte de les conseqüències de la vaga. Per això ha reforçat el personal dels centres que en depenen. Tot i respectar el dret a convocar una vaga dels docents, el ministre d´Educació, Eric Jover, ha lamentat que aquesta situació comportarà problemes per les famílies. "Que alguns familiars no puguin deixar les seves criatures a l'escola posa una part de la ciutadania en dificultat i no estic segur que això serveixi per cap conflicte sindical o fer progressar les aspiracions del sindicat", diu,

El ministeri d´Educació ha mantingut contacte directe tant amb el francès com amb el sindicat per avaluar com evolucionava la situació. Jover assegura que en cap cas li han parlat de la possibilitat de repetir a curt termini accions similars. Des del ministeri es recorda que la jornada d'aquest dimarts serà considerada com un dia no lectiu.

Des del ministeri d'Educació es confia que les dues parts arribin aviat a un acord. Els docents francesos oferien desconvocar la vaga de demà a canvi que el govern francès contractés dos professors eventuals pel curs vinent, una proposta que el ministeri d´Educació francès supedita als resultats de la inspecció que farà aviat. Per contra, s´han acceptat altres punts que reivindicaven els docents, com ara la possibilitat de progressar en la carrera professional o l´augment de recursos.

Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: Jordi Domingo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.