La Xarxa d'empresa inclusiva neix amb 22 empreses candidates
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
22 empreses es mostren interessades a formar par de de la Xarxa d´empresa inclusiva, compromeses amb la inclusió laboral de les persones amb discapacitat. El Govern es farà càrrec de la cotització de la CASS, equivalent al salari mínim, i no en podran formar part les que mantinguin els contractes de baixa rendibilitat.
La Xarxa d´empreses inclusives és el nou pas del ministeri d´Afers Socials i Ocupació dins l´estratègia d´insersió laboral de les persones amb discapacitat.
Fins al moment s´hi han mostrat interessades 22 empreses, i aquest abril ja es farà efectiu l´acord amb tres d´elles.
El Govern ha explicat que formar part de la xarxa tindrà múltiples beneficis socials per a les entitats, com la millora de la imatge corporativa, del clima laboral i de fidelització de clients i proveïdors. Tot i que finalment no s´ha apostat per donar avantatges fiscals a aquestes empreses, com s´havia dit inicialment, sí tindran beneficis econòmics. La secretària d'Afers Socials, Esther Fenoll, ha avançat que el Govern es farà càrrec de la cotització de la CASS equivalent al salari mínim i si el salari és superior al mínim la cotització d'aquesta part la pagarà l'empresa.
El projecte de la Xarxa d´empreses inclusives té en compte una de les grans preocupacions i lluites de la FAAD: posar fi al contracte de baixa rendibilitat, discriminatori per aquest col·lectiu. "De moment caldrà que les empreses es comprometin a satisfer el salari mínim", explica el ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, mentre que les empreses que contractin persones amb discapacitat sota la modalitat de baixa rendibilitat "no seran candidates", afegeix.
El Govern serà l´intermediari i oferirà acompanyament i suport amb orientadors laborals.
Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Jordi Seabra / Albert Refart