L'ABA valora positivament la llei d'intercanvi automàtic: "Culmina el procés cap a la transparència"
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El Consell General aprovarà d´aquí a dues setmanes la llei d´intercanvi automàtic d´informació fiscal, que entrarà en vigor l´1 de gener del 2017. La comunicació de dades sobre els comptes de més valor es farà el 2018. Des de de l´Associació de Bancs d´Andorra es valora positivament la llei, que es qualifica de necessària. També es desitja que es pugui tancar un bon acord d´associació amb la Unió Europea.
La llei d´intercanvi automàtic d´informació fiscal es votarà la primera setmana de desembre. Si no hi ha cap imprevist, s´aprovarà. Així, els comptes bancaris de persones no residents que s´obrin a partir de l´1 de gener a Andorra es comunicaran als països de la Unió Europea a partir del 2018.
Pel que fa als comptes ja existents de no residents, aquells que superin el milió de dòlars també s´intercanviaran el 2018. Els inferiors a aquesta quantitat, el 2019.
La directora de l'ABA, Esther Puigcercós, valora positivament la llei, que creuen necessària perquè "culminem aquest procés i camí cap a la transparència". "La banca andorrana jugarà amb les mateixes regles del joc que altres països com Luxemburg o França, països de la UE i l'OCDE".
D´altra banda, l'ABA espera que s'assoleixi un bon acord d'associació amb la Unió Europea. Puigcercós recorda que l'acord ha de servir perquè les empreses accedeixin al mercat comú, l'economia creixi i, de retruc, el sector financer també se'n beneficiï.
Fruit de l'acord monetari, la banca andorrana ja es regeix per la normativa bancària europea i pot operar a l'estranger a partir de filials. Tot i així, i de forma col·lateral a l'acord d'associació, Andorra podria demanar que la UE atorgués al sector financer el passaport europeu. Això li permetria fer banca privada a Europa sense haver d'obrir filials. El que sí permetria l'acord d'associació és que bancs europeus obrissin sucursals a Andorra si ho creguessin interessant per al seu negoci.
Informa: Andrés González-Nandín