Un laboratori de simulació i una sala 24 hores seran alguns dels espais del nou edifici de la UdA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un laboratori de simulació en l'àmbit de la salut i una sala 24 hores són alguns dels àmbits que es volen ubicar al nou edifici de la Universitat d'Andorra. El seu rector, Miquel Nicolau, espera poder tenir en menys de dos anys el projecte acabat. Creu que ajudarà a consolidar el moviment estudiantil creixent. 

El nou edifici de la Universitat d'Andorra comptarà amb un laboratori de simulació en l'àmbit de la salut i un espai 24 hores. Demandes que arriben dels mateixos alumnes amb l'objectiu de dotar la universitat d'espais de treball per consolidar el moviment estudiantil.

Tot i que no està encara del tot confirmat, aquestes noves instal·lacions serien a l'antiga fabrica Reig. Nicolau explica que el laboratori no servirà només per als estudiants. "Falten espais per a laboratoris, volem fer un important esforç en un laboratori de simulació per a l'àmbit de salut que no només sigui intercanviable, sinó també per a professionals del país".

A més, explica que el que els falta, sobretot, són "espais per a estudiants i per a doctorands de recerca". La solució passaria per una zona de 24 hores. "Per exemple, fa molt temps que els estudiants ens demanen espais 24 hores. A l'edifici de la Universitat hem intentat fer-ho, però realment costa estructurar l'edifici per tenir un espai limitat d'accés".

De fet, Nicolau espera que abans que acabi el seu darrer mandat com a rector pugui deixar el projecte enllestit. I és que, després de vuit anys, deixarà el càrrec el maig del 2024 amb la intenció de tornar a exercir com a docent. "Tant de bo també surti aquesta iniciativa privada per a la residència. Almenys l'edifici que ens correspon més a nosaltres com a obligació i el Govern com els grans de la institució pública que som, jo crec que aquest compromís sí que està tancat i, per tant, no crec que l'inauguri jo o potser serà molt justet, però és igual".

Un curs que encaren amb força, apostant pels màsters de continuïtat. El propòsit és que els alumnes, que fan formació reglada, puguin quedar-se i seguir el seu aprenentatge al país. 

Informa: Roser Puigbò 
Imatges: Kevin Ribeiro 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.