L'ACODA alerta que la tendència negativa del sector pot provocar acomiadaments

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

ACODA, la patronal dels contractistes d´obra, preveu un 2016 molt fràgil, que podria acabar amb acomiadaments de treballadors. L´organització assegura que les obres noves i de rehabilitació visades han caigut força i la tendència és negativa. També afegeix que una de les conseqüències que es facin poques obres de rehabilitació és que Andorra, probablement, no complirà els objectius de lluita contra el canvi climàtic.

L´´afer BPA´ ha fet mal al sector de la construcció ja que el banc impulsava molta obra nova i a això s´ha d´afegir que el pla Renova no acaba de funcionar per dinamitzar el sector. Així ho creu l´ACODA, que considera que les subvencions del pla no són prou elevades. El resultat de tot plegat és que les perspectives per aquest 2016 són negatives i que, segurament, es tanqui l´any amb acomiadaments.

Una prova d´això és que l´obra nova i les de rehabilitació visades pel Col·legi d´Arquitectes van força a la baixa.

Això pot fer que no es compleixin els objectius que Andorra es va comprometre a assolir per lluitar contra el canvi climàtic, ja que es basen, sobretot, en un bon paper en la rehabilitació d´edificis.

La patronal vol estudiar amb el Govern com millorar el pla Renova.

Informa: Pere Moliné Imatges: Cristina Jubete

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.