L'actriu andorrana Clàudia Riera formarà part d''Alba, el jardí de les delícies'
Clàudia Riera, de 22 anys, és l'actriu andorrana escollida pel director Raimon Molins per completar el repartiment de l'obra 'Alba, el jardí de les delícies' de Marc Artigau, que produeix l’Escena Nacional d’Andorra (ENA), i que es representarà a Andorra l'hivern que ve. L'espectacle es pregunta sobre la nova manera de relacionar-se i de gestionar la soledat de l’individu en la societat.
L’andorrana Clàudia Riera Bertran interpretarà a J, un dels tres personatges protagonistes d’'Alba, el jardí de les delícies' de Marc Artigau, que produeix l’Escena Nacional d’Andorra (ENA), Atrium, Teatre Nacional de Catalunya i Temporada Alta de Girona. El director de l’obra, Raimon Molins, ha escollit l’actriu andorrana, de 22 anys, per formar part d’un repartiment que completen Carme Elías i Lluís Marco.
Clàudia Riera, que actualment e´s alumna d’interpretacio´ a l’Institut del Teatre, va participar en la lectura dramatitzada de 'Refugiats' de Sergi Pompermayer, que va formar part de la Temporada 2017 de l’ENA, i compta amb diverses experie`ncies, tant als escenaris com en el format audiovisual, aixi´ com en el teatre de carrer.
Un dels requisits que l’ENA posava com a condicio´ per formar part de la produccio´ d’'Alba' era que el repartiment estés composat per una actriu andorrana en el paper principal que faltava per completar. L’Escena Nacional d’Andorra va facilitar un llistat d’actrius andorranes que complien el perfil i els requisits especi´fics demanats pel director de l’espectacle i, finalment, Molins s’ha decantat per l’actriu escaldenca.
Claudia Riera se suma a un equip arti´stic que ja comptava amb participacio´ andorrana en la figura d’Alfons Casal, com a ajudant de direccio´, i que tambe´ inclou a David Bofarull en el disseny de llums, Emilio Valenzuela a l’escenografia o Joan Rodon en el disseny audiovisual.
'Alba' e´s un thriller de cie`ncia ficcio´ sobre el temps i allo` huma`. Un drama que es debat entre la soledat i la necessitat d’estimar a l’altre i a un mateix. L’obra tracta sobre Alba, una professora universita`ria jubilada, doctora en histo`ria de l’art, que ha decidit tenir una 'acompanyant': robots capac¸os de tenir empatia, d’ajudar a les feines de casa, d’emmagatzemar records i experie`ncies, de ser amics, amants i co`mplices. L’Home, un professor de literatura que anys abans havia mantingut una relacio´ amorosa amb l’Alba i que ara so´n amics, el dia que coneix a J queda esferei¨t. Sembla real, humana i fins i tot e´s molt atractiva. Pero` sobretot el que me´s el pertorba, e´s que J esta` dissenyada exactament ide`ntica com l’Alba, quaranta anys enrere.
Un espectacle que es pregunta sobre la nova manera de relacionar-se i de gestionar la soledat de l’individu en la societat. Com funcionen els mecanismes de l’amor, l’amistat, la fami´lia i la fe en la societat que estem construint. 'Alba' s’estrenara` el 16 de novembre de 2018 al Temporada Alta de Girona, del 3 al 23 de desembre de 2018 al Teatre Nacional de Catalunya i al gener o febrer de 2019 (data per determinar) a l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredia`.
Informa: Agència ANA
Foto: ENA