Ladislau Baró: “Rosa Ferrer ha de continuar passi el que passi a les comunals”

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ladislau Baró creu que Rosa Ferrer s´ha de mantenir com a ministra per garantir l´estabilitat. Es tracta d´una posició que ha estat assumida pel grup parlamentari demòcrata i que Baró creu que ha de ser compartida pel Govern. Així ho ha dit al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional. Baró ha qualificat de greu i preocupant la denúncia de les filtracions per part de l´INAF i considera que s´han d´investigar per esbrinar què ha passat.

El president del grup parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, ha dit al programa ‘Ara i Aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra, que “Rosa Ferrer ha de continuar al Govern passi el que passi a les comunals”. 

Reconeix que pot ser difícil d’entendre mantenir una ministra al Govern el partit de la qual (Cd’I)  ha pactat a les comunals amb la principal formació de l’oposició (Liberals d’Andorra), però afirma que no és extrany pel que fa a la dinàmica de pactes polítics. Creu que s’ha de fer abstracció de les comunals i de la “batalla successòria” perquè l’interès general és l’estabilitat de la legislatura. Baró ha afegit que aquesta és una opinió “assumida” pel grup parlamentari que presideix.

La posició del Govern en aquesta qüestió ha estat fins el moment la d'esperar al resultat de les eleccions comunals, tot i que alguns ministres com Jordi Alcobé qualificava d'"antinatural" l'aliança entre Cd'I i Liberals d'Andorra. Una opinió compartida per l'oposició socialdemòcrata, que sí creu que s'hauria d'haver cessat la ministra. 

Baró afirma que l'estabilitat és imprescindible en una legislatura com la present, amb temes com BPA, la negociació amb la Unió Europea i fins i tot la reforma sanitària.

D'altra banda, el també president de la ‘comissió BPA’ ha qualificat de greus i preocupants els fets exposats en la carta que l'INAF ha adreçat a la comissió sobre filtracions d'informació. Per aquest motiu demanarà l'empara del síndic general. Amb tot, reconeix l'ambigüitat que sobre quest tema hi ha a l'ordenament andorrà.

Pel que fa a la petició dels germans Cierco a l'AREB perquè aturi el procés de resolució de Vall Banc, el president del grup parlamentari demòcrata assegura que fer-ho seria contraproduent.

Contingut relacionat:

L'entrevista completa a Ladislau Baró a l'Ara i Aquí

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.