L'adquisició de matrícules personalitzades no ha aportat els ingressos esperats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern ha reconegut que l'adquisició de matrícules personalitzades no ha anat com estava previst. La llei preveia entre 1,3 i 2 milions d'euros per al primer any, tot i que finalment han estat 177.000 euros.

El ministre d´Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha reconegut en una resposta escrita al liberal Ferran Costa que les previsions d´adquisicions de matrícules personalitzades no s´han acomplert. El Govern creu que el fet que s´hagi recaptat només 177.000 euros dels entre 1,3 i 2 milions previstos per al 2015 respon al poc interès generat entre els titulars de vehicles, una taxa massa elevada (la tinença anyal és de 200 euros) o una falta de publicitat de la iniciativa.

Des del Govern s'ha volgut destacar, però, que la proposta té més èxit entre aquells que matriculen un nou vehicle. En aquest cas un 2% adquireix una matrícula personalitzada, mentre que dels vehicles existents només ho fa un 0,1%. Així, el ministre Alcobé ha avançat que s´estan revisant aspectes de la proposta per augmentar la demanda, en particular una revisió de la taxa de tinença i, de qualsevol manera, el Govern considera positiva la iniciativa que ha suposat un benefici per a l'Estat.

Des del ministeri preveuen ara que la recaptació anyal es mantindrà per sobre dels 150.000 euros els pròxims anys. La intenció és acostar-se a la penetració del 3% inicial prevista per a les noves matriculacions.

El butlletí del Consell General també dóna explicacions sobre el retard en el pagament d'ajuts per problemes informàtics. D'altra banda, recull noves preguntes amb resposta escrita, entre les quals una de la consellera liberal Carine Montaner, interpel·lant l´executiu sobre l´elaboració del Codi de procediment civil que estava previst la legislatura passada o la del conseller socialdemòcrata Gerard Alís que pregunta sobre les empreses que s'encarreguen de les noves contractacions de treballadors per al Govern, com els del ministeri d'Educació.

Informa: Jordi Domingo Imatge: Xavi Fajardo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.