La treva meteorològica permet reomplir el dipòsit d'aigua d'Escaldes però CAPESA continua pendent del cel

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A Escaldes Engordany tothom pendent de l´evolució meteorològica, ja que de repetir-se les fortes pluges, de forma continuada, es podrien repetir també les restriccions. Aquest matí l´aigua ha tornat a les llars de la parròquia. El subministrament s´ha pogut restablir en baixar la terbolesa de la captació, tot i que encara no és apta per al consum humà.

 La treva meteorològica ha permès omplir un 85% de la capacitat màxima del dipòsit. Segons CAPESA durant el migdia s´ha registrat el consum més alt per part de la població. La situació actual dóna una autonomia d´unes tres hores, en cas que calgués tancar novament les vàlvules d´entrada del dipòsit per motius de la terbolesa de l´aigua. Demà al matí es disposarà del resultat de les analítiques i serà llavors quan es determini si s´aixeca la prohibició per poder consumir. Així ho ha indicat el cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet: "En la captació la terbolesa és admissible. Hauríem de tenir aigua a totes les llars ara bé aquesta no es pot consumir fins que no rebem els resultats de les analítiques que segons previst arribaran dimecres a les 11h".

Segons fons de CAPESA; en cas d´haver disposat d´un segon dipòsit no hauria estat necessari aplicar restriccions en el servei. D´altra banda les previsions del comú són incertes, ja que serà l´evolució del temps el que determinarà les mesures que cal aplicar: "La previsió ens la marca el temps. Si les pluges no són abundants continuarem com fins ara. Estem molt supeditats al que passi", ha lamentat Calvet.

Els cònsols han explicat que demanaran a l´empresa que construeix un nou dipòsit, que avaluï la possibilitat d´ incrementar el ritme del treball, potser treballant a la nit o ampliant horaris. Aquesta proposta ha estat traslladada al Govern.

Informa: Josep M. Sarmiento / Ana Alamán    Imatge: Albert Refart

 

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.