Laika denuncia l'enverinament d'animals a Santa Coloma i alerta del perill per als nens

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Laika es personarà com a acusació particular si la policia acaba enxampant la persona o persones que ha deixat pinso enverinat a alguns carrers de Santa Coloma. El pinso ja ha provocat la mort d'almenys un gos, quatre gats i una guineu. La protectora d'animals ha tramitat una denúncia a Agricultura i ha organitzat, amb la col·laboració de veïns, patrulles per retirar el verí i mirar d'atrapar 'in franganti' el causant.

Ja fa dies que diverses agrupacions de defensa dels animals, entre elles Laika, a més de particulars, adverteixen que hi ha pinso enverinat pels carrers de Santa Coloma. Una metzina que ha obligat a hospitalitzar nombroses mascotes i ja ha provocat la mort, de moment, d'un gos, quatre gats i una guineu. Davant d'aquesta situació s'han organitzat patrulles nocturnes per enretirar el verí dels carrers i, si és possible, enxampar el o els autors. De moment Laika ha tramitat denúncia al departament d'Agricultura, però no descarta altres accions legals.

L'àrea afectada, al voltant del carrer dels Barrers i Roureda Tapada, és a més una zona escolar. Per això des de Laika adverteixen també els pares que vigilin perquè els nens no s'intoxiquin amb aquest verí.

La protectora confia que aviat sigui una realitat la modificació del codi penal per agreujar les sancions als qui provoquin maltractaments greus als animals, que podrien arribar a incloure penes de presó.

Informa: Jordi Cama Imatge: Robert Querol

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.