L'Andorra d'abans a través de la lent de Josep Alsina, al vestíbul de Govern
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Part de l'obra del fotògraf Josep Alsina es pot contemplar des d'aquest divendres al vestíbul de l'edifici administratiu del Govern, amb una recreació de l'estança habitual de l'artista. Així es vol commemorar el 105è aniversari del naixement a Sabadell de l'autor, que durant 60 anys va captar imatges quotidianes de la vida al Principat.
El fons del fotògraf, que va ser declarat bé d´interès cultural, reuneix més de 20.000 negatius en blanc i negre, 8.700 dels quals formen part del patrimoni de l'Arxiu Nacional.
Josep Alsina va néixer a Sabadell i poc després que esclatés la guerra civil espanyola es va veure obligat a fugir. Va trobar a Andorra la seva segona llar. Tot i que no va fer de la fotografia la seva professió, era un apassionat de les càmeres, i des del balcó de casa seva, a la part alta de l'escaldenca avinguda Carlemany, va captar imatges i gravacions de bona part de la història andorana durant gairebé sis dècades, com ha explicat la ministra Olga Gelabert.
La temàtica de la col·lecció és variada. Persones passejant pel carrer, homes al port d'Envalira carregats amb grans fardos, passant per les imatges relacionades amb la neu i les tradicions. Ara una part d'aquest fons es pot contemplar al vestíbul de l'edifici del Govern. La col·leció de Josep Alsina ha estat la segona a ser declarada bé d'interès cultural, després de la de Fèlix Peig.
Informa: Joan A. Sarmiento Imatges: Xavi Fajardo