Landry Riba i Clément Beaune concreten el full de ruta de la negociació de l’Acord d’associació durant la presidència francesa del Consell de la UE

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, s’ha reunit aquest dimarts al Quai d’Orsay amb el seu homòleg francès, Clément Beaune. La trobada s’ha desenvolupat en el marc dels treballs que França està fent durant els sis mesos de la seva presidència del Consell de la Unió Europea. En especial, la reunió s’ha centrat en la negociació de l’Acord d’associació entre Andorra, Mònaco, San Marino i la Unió Europea.

Durant la trobada, Riba ha exposat l’estat de situació de la negociació i Beaune ha reiterat el seu compromís –ja expressat per escrit en el Programa de la Presidència francesa per aquest semestre— d’impulsar aquest dossier.
 
Els dos mandataris han coincidit en el fet que cal prioritzar l’inici del debat polític sobre els dossiers més sensibles per Andorra, alhora que es continuen les negociacions sobre les qüestions més tècniques. Clément Beaune ha recordat que durant la presidència de França es redactaran les conclusions del Consell d’Afers Generals del Consell de la UE, que inclouran aspectes vinculats a la negociació amb Andorra, Mònaco i San Marino.
 
Durant el seu desplaçament a París, el secretari d’Estat també ha tingut l’ocasió de compartir en quin punt es troben les negociacions amb l’ambaixador de la Unió Europea a Andorra, Didier Lenoir.
 
Informa: Redacció
Imatge cedida: J. Sarago/MEAE

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.