L'Arxiu Nacional obre les portes de 800 anys d'història

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Després de trenta anys, les instal·lacions culturals del Govern que hi ha a Prada Casadet, la Biblioteca Pública i l´Arxiu Nacional, comencen a quedar petites i obsoletes. Amb tot, de moment no hi ha previst cap trasllat, així que es treballa per optimitzar l´espai. Avui el públic pot visitar les instal·lacions, conèixer l´activitat que s´hi fa i part del seu passat.

Entrem a l´Arrxiu Nacional on avui, a banda de les consultes que es poden fer habitualment, ens ensenyen documents com el primer pariatge que data del 1278, el Còdex Miscel·lani del segle XVI, un recull de textos que inclou un passatge de "Tristany i Isolda" o de "La doctrina pueril" de Ramon Llull. Una altra petita joia és l´acta de consagració de l´església de Sant Cerni del 1055.

Avui dia internet ha possibilitat molts avenços però a la biblioteca ens ensenyen com es feien abans els carnets i les fitxes de llibres i reserva.

Han passat 30 anys i les instal·lacions de l´arxiu i la biblioteca han quedat petites. D´altra banda l´edificació envelleix i fa que cada cop hi hagi més riscos.

Aquesta tarda la plaça de l´edifici de Prada Casadet acull un documental per fer un repàs a tres dècades d´història i recordar que abans on hi ha totxo tot eren prats, una sessió que tindrà lloc a les 20h.

Informa: Rosa Alberch Imatge: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.