L'Arxiu Nacional reivindica la tasca de conservació de la memòria

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Cada 9 de juny es commemora el Dia internacional dels arxius, que aquest any se celebra sota el lema "Arxiu, ciutadania i interculturalitat". L´Arxiu Nacional s'hi ha sumat organitzant una conferència al Consell General de l'advocat Josep Matas.

Els actes organitzats amb motiu de la celebració de la jornada pretenen conscienciar la societat de la rellevància que tenen els arxius i els professionals que hi treballen, així com de la necessitat de donar-hi suport. La cap d'àrea d'Arxiu i Gestió de Documents, Susanna Vela, exposa que "és un dia de reivindicació i de donar a conèixer la tasca que fa l'arxiu: la conservació de la memòria de la comunitat".

L´Arxiu Nacional s'ha sumat a la celebració organitzant dimarts la conferència "L'accés a la informació pública en la societat de la informació", a càrrec de l´advocat especialitzat en propietat intel·lectual Josep Matas.

Històricament els arxius han estat cabdals per salvaguardar la identitat cultural dels pobles. I cada vegada més s´han convertit en garants de la transparència de les administracions públiques. Matas explica com "les lleis europees diuen que quan els governants cessen en el càrrec han de deixar els documents al seu sucessor o els ha de transferir a l'arxiu, no se'ls pot endur perquè són els testimonis dels seus actes".

La tasca de l´Arxiu Nacional va més enllà de la custòdia dels documents i s'encarrega de la identificació, documentació, neteja i digitalització dels fons que gestiona.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Robert Querol
Locució: Anna Pifarré
Imatges: Robert Querol

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.