L'ASSANDCA lamenta que no es disposin de dades sobre càncer infantil a Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Avui és el dia mundial contra el càncer infantil. Segons les dades de l'OMS aquesta malaltia afecta entre 20 i 200 nens per cada milió, si bé existeix una gran part de països que no disposen de taxes d'incidència. A Andorra la situació és similar, segons l'Associació d'Andorra contra el càncer.

Segons l'OMS el càncer infantil, el que és detectat en nens abans dels 15 anys, és poc freqüent, tot i que existeixen molts països sense estudis sobre la incidència en la població.

Des de l´ASSANDCA es lamenta que les peticions que han fet a les institucions per conèixer les xifres reals a Andorra de la incidència del càncer infantil no han obtingut resposta: "Si ens basem en les estadístiques de l'OMS o bé d'Espanya, evidentment han d'existir casos a Andorra. En aquest sentit el Govern i la CASS són opacs. No perquè no vulguin informar sinó perquè en les seves estadístiques no deuen tenir registrades les dels infants", ha comentat el president ASSANDCA Josep M. Sarabia.

ASSANDCA col·labora amb la fundació Ronald McDonald, que a través del programa "una llar fora de la llar" disposa d'habitatges prop d'hospitals de referència en el tractament de càncers infantils que posa a disposició de les famílies dels nens malalts. De fet, les úniques dades de què disposa l´ASSANDCA provenen de la fundació nord-americana, que té una seu a Barcelona. En els últims tres anys, set nens d´Andorra s´han beneficiat d'aquest programa, en el qual també col·labora la fundació andorrana Jacqueline Pradère.

Informa: Joan A. Sarmiento Imatge: Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.