L'assessora cultural del consolat nipó a Barcelona destaca les semblances entre andorrans i japonesos

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra i el Japó són més a prop del que es podria pensar. Aquesta és la reflexió de Shigeko Suzuki. Aquesta professora i assessora cultural del consolat del Japó a Barcelona ha participat al cicle Geografies, que té lloc aquests dies a Ordino.
Després de diversos anys vivint a Catalunya i a diferents punts d'Espanya, Suzuki ha volgut traslladar com és la cultura mediterrània des dels ulls d'una japonesa. Ha assegurat que al sud d'Europa hi ha un caràcter hospitalari semblant al del Japó, tot i que l'afectivitat entre desconeguts és molt diferent.

Shigeko Suzuki ha destacat que una de les actituds que més li han sobtat és la predisposició de la gent a expressar obertament les seves opinions. "En el fons som molt iguals", més enllà de diferències com els comportaments físics.

Informa: Marc Guadilla
Imatges: Anna Romagosa
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.