L'Associació Andorrana de Biotecnologia, convidada al setè Fòrum Internacional BioSpain

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra serà un dels països convidats al setè Fòrum Internacional de Biotecnologia, BioSpain, una de les cites més importants d´Europa en la matèria. El Principat hi serà present a través de l´Associació Andorrana de Biotecnologia, AndBio. La cita ha de servir per internacionalitzar els suports a l´empresariat andorrà i preparar el camí per al Primer Fòrum Biotech d'Andorra, del 7 d´octubre.

Des que es va presentar en públic, l'Associació Andorrana de Biotecnologia, AndBio, no ha parat de treballar i els resultats comencen a arribar. AndBio serà present, del 24 al 26 de setembre, a Santiago de Compostel·la, en el setè Fòrum Internacional organitzat per BioSpain. Una cita en què es debatran temes tan diversos com la immunoteràpia, l´impacte econòmic de la seqüenciació del genoma humà o l´ús tecnològic dels virus.

El vicepresident d'AndBio, David Vilanova, explica que es tracta d'un congrés "que reagrupa set-centes empreses del sector i facilita el contacte entre empreses per fer negocis". Un dels objectius de l'associació serà donar-se a conèixer i que es parli "del potencial de la biotecnologia a Andorra" i "poder establir els primers contactes a escala internacional".

BioSpain se celebra cada dos anys i ocupa el cinquè lloc en el rànquing mundial del sector biotecnològic per nombre de reunions de desenvolupament de negoci. A Espanya cada any es generen més de 74 milions d´euros per aquest concepte. Andorra podria convertir-se a mitjà termini en un pol d'atracció per als centenars de milers de professionals que treballen als estats veïns. Vilanova assegura que s'adonen "que els petits països són els que estan invertint de manera més eficient en el sector de la biotecnologia". Opina que "aquest tipus d'inversió a Andorra pot ser molt positiva i aportar molt en el desenvolupament de noves empeses". En aquest sentit, espera que el Principat esdevingui "un referent entre els petits països".

I és que un dels objectius d´AndBio, a més de la divulgació científica i la investigació, és el foment de la bioeconomia. Una tasca que no pot desvincular-se del sector públic. Justament, aquest serà un dels temes que es debatran en la cita del 7 d´octubre. Aquest cop al Principat.

Informa: Rubén Carcellé

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.