LdA qualifica el pressupost d'electoralista i UL i CC insisteixen que no compleix la regla d'or
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Un pressupost electoralista i que no compleix la regla d'or. Són els arguments del grup liberal i dels consellers d'UL i Ciutadans Compromesos per presentar esmenes a la totalitat. També hi ha presentat esmenes parcials SDP.
El grup liberal creu que el projecte de pressupost per al 2018 evidencia el desgast del projecte polític de DA. Els liberals afirmen que és continuista perquè no conté novetats i que no respon a les necessitats del país. El president del grup, a més, diu que el pressupost preveu una trenta de noves contractacions. Motiu pel qual el qualifica d'electoralista. "És un pressupost que no respon a les necessitats reals del país", denuncia Jordi Gallardo.
Per la seva banda, els consellers d´UL i Ciutadans Compromesos han presentat una esmena a la totalitat del pressupost perquè incompleix la llei de la regla d´or. Carles Naudi ha recordat que l´endeutament d´algunes empreses participades per l´estat supera el màxim permès. I que qualsevol despesa imprevista deixaria els comptes fora de la llei. "Només una caiguda d'una dècima del PIB quedem fora del marc, és axií de senzill. Només una pujada de la despesa financera per una pujada del tipus d'interès inesperada quedem fora del marc", ha advertit. "Estem ajustadíssims, amb la pilota fregant el pal", reiterava.
SDP, per la seva banda, ha presentat una desena d'esmenes. Entre altres coses demana més recursos per la UIFAND. Considera que les seves propostes poden generar un debat i ser útils si Andorra signa un acord d'associació amb la UE. "Sabem que aquest acord d'associació posarà data de caducitat a una part de la nostra economia i necessitem que el Govern fiqui ja partides i prepari la transformació econòmica del país, cosa que no veiem en aquest pressupost encara", insistia el secretari d'organització, Joan-Marc Miralles.
Finalment, la consellera independent Sílvia Bonet ha presentat set esmenes, entre elles una per reclamar un estudi sobre la variant de la Massana.
Informa: Andrés González-Nandín/Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa