L'ECRI recomana fer un pas més en inspecció de treball per evitar abusos

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Permetre el vot als residents a les eleccions comunals, reforçar els programes per combatre l'LGBT-fòbia, dotar de més recursos la inspecció de treball per evitar abusos als treballadors en sectors com la construcció o el turisme i revisar els cinc anys de residència per tenir accés accés als pisos a preu assequible. Són algunes de les recomanacions del Comitè contra el Racisme i la Intolerància del Consell d'Europa a Andorra en el seu darrer informe sobre el país.

El Comitè contra el Racisme i la Intolerància del Consell d'Europa, l'ECRI, assenyala en el seu darrer informe els avenços del país en els darrers anys en aspectes com ara la lluita contra la discriminació per motius d'orientació sexual i de gènere.

Tot i això, encara troba millores a fer en aquesta matèria. Lamenta que es requereixi un informe psiquiàtric per accedir a l'atenció sanitària pel canvi de gènere i veu un problema haver d'esperar dos anys i que hi hagi un procediment judicial per fer el canvi de nom.

L'ECRI es fixa, a més, en altres aspectes. Demana més recursos per al Raonador del Ciutadà i per a la inspecció de treball per evitar discriminació, per exemple, cap als treballadors llatinoamericans en els sectors de la construcció i el turisme. També aconsella reformar la legislació per combatre els discursos d'odi, demanant que es tingui més en compte aquesta perspectiva en les investigacions judicials i policial.

Al voltant de l'habitatge encoratja a seguir amb polítiques per a tenir pisos a preu assequible, però demana que es revisi el requisit de cinc anys de residència per accedir-hi i es donin les mateixes oportunitats a tothom.  

Pel que fa a la integració de la població resident, el comitè del Consell d'Europa recomana que es permeti votar i concórrer a les eleccions comunals als residents.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.