L'educació com a eina de canvi, a debat en la segona jornada de la Universitat d'Estiu
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'educació ha estat l'eix central de les ponències de la segona jornada de la Universitat d'Estiu.
El secretari general del Consell d'Europa, Thorbjørn Jagland, ha remarcat la importància de les polítiques educatives en l'estratègia de futur de la institució. Jagland ha assegurat que són una eina bàsica per a assegurar els drets humans i l'Estat de dret.
"Hi ha una necessitat important de combatre el terrorisme i la radicalització en el continent europeu, una necessitat d'augmentar l'enteniment que tenim dels valors comuns en què es basa el continent", creu Jagland, que afegeix la importància del sistema educatiu en tot això.
Per la seva banda, el director del Global Education Monitoring Report, Arron Benavot, ha avançat la presentació de l'informe 'L'educació per a la gent i per al planeta', un treball que analitza com l'educació pot contribuir al desenvolupament d'altres camps, com ara l'economia, la política o els afers socials; és a dir, als altres objectius de desenvolupament sostenible. Però també com els canvis en altres aspectes de la vida social, econòmica i del medi ambient afecten l'educació.
Precisament, el ministre d'Educació, Èric Jover, ha estat el primer mandatari del món que ha conegut el contingut d'aquest informe.
Informa: Marc Guadilla Imatges: Sara Periago / Robert Querol