L'enoturisme, una tendència a l'alça
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El món del vi té cada cop més adeptes i les vinyes adapten la seva oferta amb nous serveis per atraure més clients. Una opció són els tastos per conèixer els diferents caldos de cada celler però també es proposen sopars i visites per les vinyes. Els cellers del país afirmen que l´interès per aquestes iniciatives és creixent i creuen que l´enoturisme és un bon complement per a l´oferta del país, sobretot en època de primavera i estiu.
L´enoturisme és un fenomen creixent a tot el món i els quatre cellers del Principat ho aprofiten per donar a conèixer la seva oferta. En el cas de Borda Sabaté, des d'un inici van pensar en aquesta opció per difondre la producció del vi d´alçada; a Casa Auvinyà van començar com a projecte de recerca i arran de la demanda dels turistes van decidir obrir aquesta via.
Reben públic d´Andorra i de fora, turistes de proximitat i altres de més llunyans com alemanys o polonesos. La majoria han sentit a parlar d´algun dels vins o dels cellers i decideixen dedicar un dia a descobrir les particularitats de les vinyes andorranes.
Els cellers produeixen unes 12.000 ampolles a l´any i consideren que tenen molt potencial per créixer en l'àmbit del turisme.
Descobrir l´Escol, el Cim del Cel, l'Imagine o els insòlits vins negres del Principat es pot convertir en una experiència natural i diferent aprofitant la visita al país.
Informa: Maria Creixell Imatges: M. Creixell / M. Barrachina / N. Moreno